USA

Det är mindre än 3 månader kvar tills vi åker nu.
Flyget är bokat och betalt, två första nätterna i Los Angeles är också fixat.
Dax att ta tag i hyrbil snart va?
Har läst att det alltid är rusningstrafik i LA, förutom möjligtvis kl 3 på natten. Det är vanligt att man både äter frukost, läser tidningen och sminkar sig på vägen till jobbet.
Ja, hamnar vi inte där vi skulle så hamnar vi ju alltid nånstans, det här ska bli spännande! :P
Cars land är snart färdigbyggt. Ska bli häftigt att se bilder från öppnandet och sen åka dit en vecka senare! Vi längtar tills vi åker men det känns ändå som att tiden kommer att gå ganska fort :)

Earth hour

Idag har vi roat oss med att storstäda, skönt att det är klart nu!
Efter städningen körde vi ett styrketräningspass hemma, med plankan och armhävningar och grejer. Jobbar hårt på Beach 2015 eller nåt ;)
I detta nu ligger vi och bara slappar.
Ongen med ipaden och jag med bärbara. I varsin ände av soffan.
Och ikväll är det Earth hour - släcker ni ner? Det kommer vi göra, men tveksamt om jag lyckas få av tv:n i och med att det är final i Gladiatorerna samtidigt.
Eiffeltornet i Paris under Earth hour

Pink

Fick i uppdrag att färga underhåret rosa på en tjej.
Det brukar ju följa med plasthandskar men inte till den här färgen. Jag är fortfarande precis lika rosa, trots att jag skrubbat händera flera gånger med tvål..
Men det blev ganska snyggt, eller vad säger ni?

Vår, vår, vår

Ännu en dag med strålande sol. Vi gick en sväng på stan..
..hittade krokusar..
..och gossen hade verktygslådan med, om nån skulle ha problem med bilen eller så.
Nu väntar jag på min lilla försökskanin mohaha. Nejdå, ska färga håret på en person, kanske dyker upp bilder senare, beroende på hur det går..;)
Ikväll ska jag fortsätta kolla hotell i Carlsbad, CA, i närheten av Legoland. Funderar på Surf motel just nu, precis bredvid havet. Inte så tokigt?

Lördag

Solig skön vårdag. Lunch på bellas, en prommis på stan och sen iväg till syrran & co.
Skönt med en hel helg utan planer.


Shoppat

Efter en veckas vabbande var det dags att belöna sig med lite shopping. En sväng till Marieberg resulterade i följande:
Till gossen - keps, brallor, skor, kalsonger, strumpor, Angry birds-fåglar och gris, och en oversized tischa till mig.

Sen såg jag att Escada tillfälligt fått in Rockin' Rio som jag suktat efter i 10 år typ. Störtade in i butiken för att sniffa på den, men det är inte samma som förut..Sicken besvikelse! Nån som vet om den går att få tag i över huvud taget? Den gamla alltså? Ska kolla i USA när vi är där, annars får jag hitta en ny favvoparfym helt enkelt.

Lovely

En fika, eller pannkakslunch om man så vill, blev det idag. Solen skiner och värmer. Så himla skönt!
Vi satt här en stund och bara gonade oss i solen. Det blev så varmt så jackorna åkte av innan vi kom hem :)
Fast lite nytta har vi gjort också. Lånat böcker på biblioteket och fixat kredit på Visa-kortet innan resan. Det är väl lika bra att ha möjligheten till kredit i värsta fall, men den ska bort så fort vi kommer hem.
Nu är vi hemma och mellanlandar lite, ska snart ut i solen igen på en promenad till en kompis. So long!

Sunday funday

Gammal bild
Vi har roat oss med att berätta historier för varandra. Jag berättar om saker jag gjorde när jag var liten, och han berättar om när han var liten, dvs historier från förra året :P
Det är iaf väldigt kul att höra hur han ser på saker och vilka frågor och funderingar han har.
Imorgon är det back to business igen, så nu är det dax att packa gympaväska och förbereda för arbetsveckan. Sayonara!

Vab-vecka & inspo

Har varit hemma hela veckan med den här prickiga ongen..
Igår hade han en lika prickig kompis här som han lekte med, kul!
För husfridens skull har gossen haft ipaden hela dagen och jag har läst bloggar..Ramlade över en detaljerad kalifornien-roadtrip-blogg som jag lusläste. My god, vill åka på en gång!
Veckans roligaste var iallafall när jag frågade ongen var saker kommer från, t ex mjölk, honung och sånt. Allt det svarade han rätt på. Sen frågade jag var popcorn kommer från och svaret kom blixtsnabbt: Från bion! :P

Ett annat vårtecken är att den här flaskan...

mms_img13122 (MMS)

Ett annat vårtecken är att den här flaskan flyttat ut från väskan. Inga mer frusna billås den här säsongen tack! Men rattmuffen får hänga med nån vecka till!


Vårtecken

Nån som kan gissa vad vi använde pinnen till sen?
Vi knöt en ouppblåst ballong längst upp, och tadaa, vi hade en hemmagjord Angry birds-slangbella!
Sen såg vi en slö nyckelpiga som gottade sig i vårsolen. Härligt med vårtecken, då vet man att det är på väg åt rätt håll.

Fortsatt sjukstuga

Ja jäklar vilken influensa jag åkt på. Lika eländigt nu som för en
Vecka sen, minus febern då. Men vi ska försöka hitta på nåt av den här dagen ändå. Var bara tvungen att provblogga  från ipaden först. Varför ser man inte markören? Jättejobbigt ju.
Jaja solen skiner iallafall och det är lördag, hurra!

Tjusningen med att resa

Tänka sig, vi är godkända att resa till USA nu. Passade på att ansöka om Esta (inresetillståndet) eftersom vi bokat första natten, och adress till första-natten-boendet ska framgå i ansökan. Vi svarade nej på alla frågor, vi har inga mentala sjukdomar, vi är inte inblandade i terrorism, vi är inga spioner osv. och det gick vägen. 
Tjusningen med att resa är ju inte bara de där veckorna man är på plats. Den här resan började för länge sen, och den kommer fortsätta ända tills jag blir dement och glömmer bort den. All planering, förberedelser, dagdrömmarna..Vad smakar kaffet på Starbucks? Är Disneyland hit eller miss? Vilka skor ska man ha med? Vad kommer vi uppleva, vilka kommer vi träffa?
En sak är säker - det här är vår resa. Vart den tar oss vet vi inte än. Kanske blir det Las Vegas och Grand Canyon, men som någon sa: Grand Canyon är ju rent krasst bara ett ämlans stort dike, och vill vi se det senare lär det inte flytta på sig.
Jag tycker det är sjukt spännande iallafall, vi har några hållpunkter men tid för avstickare finns det defintivt!
Grand Canyon
Good? Bad?

Travelodge hotel at LAX airport

Ja hoppsan! Även fast hjärnan är igensnorad funkar det att googla efter hotell..nu är vi inbokade två nätter på detta hotell, precis bredvid flygplatsen. Var i valet och kvalet mellan en eller två nätter, men tänkte att vi landar vid kl 20 lokal tid, dvs 5 på natten svensk tid, då kanske det är schysst att ta en dag att bara komma lite i fas först. Och för att hinna ligga vid poolen förstås :P

1 mars

Det är visst 1 mars nu.
Själv har jag legat i sängen sen i lördags kväll. Febern har gjort mig sällskap, och så hostan och snorandet förstås. Ongen har spytt och jag har snorat, vi har verkligen haft det mysigt här hemma..;)
Bild från i somras

Vi pratar om resan varje dag nu. Idag bestämde vi att vi ska åka upp på ett berg i Los Angeles, nära Griffith Observatory, och duka upp en picknick där och ha utsikt över hela staden. Gärna vid skymningen så man får se både i dagsljus och med alla ljus i stan senare.
Men först tänkte jag bli frisk, så nu ska jag ta min bleka lekamen och placera den under ett täcke igen. Later folks!

RSS 2.0