Fun in the sun


En sån här dag kan man bara inte sitta inne!
Vi hängde i lekparken..


..åkte sån där snurrkarusell tills vi blev alldeles snurriga i skallen..

..hittade nya spännande stigar att utforska..
..och så hittade vi massa vitsippor.

Nu tar vi och varvar ner inför kvällen med gröt och rivet äpple. Later folks!

Vår!

Årets första riktiga gå-utan-jacka-dag, lovely! Vi tog en sväng ner på stan, köpte en glass, satte oss på en trottoarkant och njöt av solen.
Dagarna går, snart är det maj och jag som tidigare bara velat att tiden ska gå fram till resan, börjar känna att tiden bara rusar iväg! Det är så mycket jag inte gjort, som jag inte tagit reda på. Vi har flygbiljetter klara, och två första hotellnätterna. Ingen hyrbil, ingen vetskap om vilka försäkringar som krävs, inte säker på deras speciella trafikregler, vilka är alla måste-se-saker..jaja, det får ordna sig.
Nu är iallafall våren här, och bara det gör ju att energin återvänder. Jag ska nog hinna allt det där, snart!
Och ja just, ska lära mig att INTE använda Google Chrome när jag bloggar, får då blir all text som en stor smetig gröt utan styckeindelning.

Söndag

En ganska produktiv dag. Har klippt håret på gossen, handlat, bytt till sommardäck (med lite hjälp) och hunnit med drygt 4 km i joggingspåret. Nu är det dax att hoppa i badet, sen blir det Big Brother live ikväll. Får ju passa medan vi har massa gratiskanaler :) Är det nån som vet hur länge man har det?

Sedvanor och i-landsproblem

Läste att den vanligaste frukosten på hotell och motell i Amerika är blaskigt kaffe och en donut. Ibland finns det toasts med sylt också, om man slår på stort.
Kände att vi skulle prova det här hemma, så man blir van liksom.
C ville ha en ihopringlad orm och en bil på mackan, sen skulle jag ha ett hjärta och en stjärna.
Känner att den här resan kommer göra under med figuren..
Och imorse hände det igen - telefonen ringde okristligt tidigt. Jag svarar och i luren är nån förvirrad pensionär som undrar hur länge vi har öppet idag? Ja, då har du ringt fel, svarar jag. Det är nämligen så att vi har nästan samma nummer som en matvarubutik i stan, och kastar man om två sista siffrorna kommer man till en blomsteraffär. Funderar på allvar att lära mig deras samtliga öppettider, även under storhelger. Alternativt svara att: ja men vi har öppet hela dagen, ta med fikabröd!

Lördag

Lugn lördag här. Kollar lite youtube-filmer om Kalifornien och inser att det bara är två månader och en vecka kvar. Herregud var det inte ett halvår nyss?!


Vi ville inte gå hem..

..så vi gick till Bellas för lunch.
Sen värmde solen gott under promenaden hem.
Och om man tittar noga så ser man att vitsipporna slagit ut i slänten!
Och fjärilarna satt och solade sig, flera stycken var det från början men alla fladdrade iväg förutom den här fina.
Nu ska vi fortsätta bygga lego här hemma.
Hörs!

Tivoli

Det var tivoli på byn idag. Inte mycket folk alls när vi var där, men vi som var där hade ganska roligt ändå. Solen sken och när det väl slutade blåsa blev det riktigt rart väder.
Ja, jag gillar att åka karuseller! Ju vildare desto bättre. Det ska kittla i magen och kännas som att man ska lyfta varje gång den åker neråt.
C spanar in kusinen som åker
Sen träffade vi dom här bruttorna också! Blev avcharmad lite pengar av dom, det skulle visst gå till lördagsgodis, och min roll som moster är väl att bara vara snäll..? :)

Grönt

Hah, jag har nog lite gröna fingrar trots allt! Dom två översta växterna är tomatplantor, den nedre är nån blomma av nåt slag. Och dom har överlevt i flera veckor, typ rekord för mig.
Jag är ju en sån där som tycker plastblommor är helt okej, som den här, som pryder vårt vardagsrum. Väldigt lättskött! :P

Bubbel

Det är lego som gäller hemma nu. Vi bygger och bygger om. Polisbilar, ambulanser, helikoptrar, garage och gud vet allt..
Påskhelgen avslutade vi iallafall med alkoholfritt Blixten McQueen-bubbel och nötter. Yammi!

Fredag den 13:e

Fredagen den 13:e - en otursdag?
Nej det tror jag inte. En fredag precis som alla andra.
Men när vi var i Thailand 2008 åkte vi upp till Big Buddha och träffade en munk. Han gav mig det här armbandet och sa att jag inte fick ta av det förrän det föll av, för det skulle innebära "bad luck". Att ha på mig det skulle däremot innebära "good luck".
Men efter nästan fyra år har jag tröttnat på det, så C drog av det i helgen. Nä, jag tror inte på vidskepelser.

Säg hej till Myra

Jag har ett husdjur på jobbet. Hen heter Myra. (Lite osäker på könet där.)
Känns schysst att man får hjälp med att skriva utredningarna, iallafall med mellanslaget.

Lek och bus

Vi kickade igång påsken med lite lek och bus, på Lek-och buslandet såklart!
Passade perfekt att spendera långfredagen där, det var snöblandat regn ute...sen avslutade vi med shopping på Lager 157. Kul!

Crazy

Idag gick vi alldeles crazy bananas och åt våra Svensson-tacos på en söndag istället för en fredag.
Men gott var det!
Fast jag gör alltid samma misstag...ser ni? Man tar ett tortillabröd och tänker att man ska göra en wrap. Men lassar på alldeles för mycket så det är helt omöjligt att rulla ihop brödet sen. Så tortillan blir liksom ett underlägg istället. Nån mer som lyckas med det?
Avslutade iallafall med godaste efterrätten - färska jordgubbar och vattenmelon, yammi!

April april..

April bjöd på aprilväder med hagel och snö. Vi gick tipspromenad som avslutades med grillade bananer och "krabbelurer".
Lurade i C imorse att vi skulle ägna hela dagen åt att städa källaren. Han blev inte så glad, men sken upp när han fick höra "april, april, din dumma sill". Äsch, inte så roligt skämt men jag har absolut inget pokerface så att luras är inte min starka sida.
Nån annan som blivit lurad eller lurats idag?

RSS 2.0