Wow!

..tänkte jag när jag läste rubriken Opening date set for Cars Land. Skummade vidare i artikeln och läste: The opening for Cars Land, the largest portion of Disney’s $1-billion expansion of Disney California Adventure, has been set for the summer of 2012.
Ja men tack för den icke-nyheten. Summer of 2012 har det ju pratats om i flera år nu! Men visst, det officiella har varit nån gång under 2012 så jag antar att vi får vara nöjda med svaret tills vidare.

Att resa med barn

Mitt stora intresse är att resa. Jag är ganska resvan och har flängt omkring både runt Medelhavet och ett par vändor till Asien och Indonesien. När sonen föddes kändes det självklart att fortsätta resa och visa honom världen.

Vi slog till med en långresa strax innan han fyllde 2, till Thailand. Sommaren därpå blev det en vecka i Köpenhamn och förra året en vecka i Spanien.

Nästa resa (vad jag vet) blir Kalifornien.

Det går jättebra att resa med barn!
Det viktigaste är väl att göra resan barnvänlig, att vara utrustad med ett stort tålamod och inte stressa upp sig över saker. Det blir som det blir och det brukar bli himla bra!
Thailand 2008
Köpenhamn 2009
Spanien 2010

Sonen har redan börjat packa inför Kalifornien, så jag får hejda honom ibland och förklara att det är ett helt år kvar...Men jag är så glad att han ärvt mitt reseintresse, och hoppas att det blir många resor framöver!

Midsommar

På midsommarafton hade jag 3 kids hemma som spelade Wii, helt enligt traditionerna. När kidsen hade bråkat färdigt åkte två av dom hem och det blev dags för den traditionella midsommarmaten.
Den ena av oss åt vegokorv, färskpotatis med gräslök och en god sallad till, den andra åt köttkorv och ketchup. Den första som gissar rätt på vem som åt vad vinner äran! :D

Snart bikinidags?

Vet inte hur ni gör på era jobb, men så här funkar det på mitt!
Fast då tänkte jag såhär: Bikinis är ju jättestretchiga, men försök komma i termobrallorna när du gått upp 10 kg -mycket svårare! Så jag väntar med att tänka på det där med vikten tills i höst. Eller till snön faller.

Göteborg!

Vi hade en bra semester, riktigt bra!
Helgen spenderade vi i Göteborg, och Liseberg var ju ett givet besöksmål.
Vi började med Flumeride, men sonen gillade inte sista fallet utan klev bestämt ur båten så fort han kunde och sa: Aldrig mer! Så vi fortsatte till lite lugnare attraktioner och hann med en glass i solen innan det mulnade på.
Vi träffade bägge Lisebergskaninerna
Lycklig unge!
Och det här är paret vi våldgästade. Ja, dom är rätt normala även om det inte ser så ut.. ;)
Vi hade sjukt roligt i Spegelsalen
Finaste finaste hjärtat


Snyggaste hakan ever? ;)
Sen var det dags att lämna ett regnigt Avenyn och vinka hejdå till Göteborg för den här gången. Tack och på återseende! :)

Kalas

Tack alla som grattade mig idag!
Har haft en jättebra dag med kalas, presenter och gott fika.
Today I'm wearing this, typ.
Och vilken tur att jag har stort kök så man kan duka långbord! :D
Ett kalas utan bus är väl inget riktigt kalas heller - tur att kidsen höll stämningen uppe!
Imorgon hoppar vi på tåget mot Göteborg, ser fram emot att träffa min kompis som bor där och gå på Liseberg. Hörs senare!
/Gamlingen

16 juni

Hipp hipp hurra, jag fyller år idag! :D
Fick paket på sängen av en minst lika förväntansfull 4-åring.
En teckning med flera färgglada vägar, ett vikt flygplan, ett Simpson-ägg med godis och nyckelring. (Klistermärkena hade han plockat ur och själv behållt, haha)

Nora & Alntorps ö


Idag drog vi till Nora, kikade i affärer och tog båten Plaskus till Alntorps ö.
Väl framme på ön fanns det en del aktiviteter att välja på. Det fanns minigolf, lekplats, badplats, en kiosk och en fotbollsplan.
Sen tog herrn i hushållet över kameran och skulle få med hela mig på en bild, och så här blev det:
Vi hade hört att det skulle finnas en trollstig på ön, där man skulle leta efter troll i skogen, men tyvärr fanns det inga troll på plats före midsommar. Vi får helt enkelt åka tillbaka snart! :)
Innan vi åkte hemåt gick vi in på tågstationen i Nora, dels för att det är så fint där och för att det finns en tågbana med tåg att bygga ihop och leka med.

Guldkant på tillvaron

Igår var vi på Leksands sommarland. Det regnade hela vägen dit, men när vi svängde in i Leksand upphörde regnet. Helt otroligt vilken tur vi hade med vädret! Det duggade lite när barnen badade, men sen sprack det upp och blev sol :)



Roliga speglar






Vi kunde inte klaga på trängsel heller direkt..skönt! :)



T var modig och hoppade från kanten. Det var högt upp!




Och landade så vattnet skvätte!




T i stora vattenrutschkanan, den gick fort!





Sjukt söta kaninungar, dock väldigt hariga av sig så det blev inte bättre bild än så här.











Sonen ville ha mat från buffén, och det blev..pannkaka, gurka och svarta oliver. Till efterrätt hämtade han en ny portion med svarta oliver. Sen var han både mätt och lycklig! :)

Det var riktigt roligt i Leksand, vi åker kanske tillbaka senare i sommar om det blir tillfälle. Fanns mycket att göra och allt hanns inte med på en dag.

Nu ska vi ut och spela minigolf, sen blir det bullbak så det står härliga till.
Ciao!

Min pension är säkrad!

Jag kommer tänka tillbaka på den här dagen när jag är gammal och bor i en lyxvilla i Los Angeles som den dagen när allting började. Ett beslut som kom att förändra min framtid.
Kolla in själva:
Sonen har köpt en skateboard! Han kommer bli skateboardproffs och tjäna massor av pengar. Genialiskt ju! Redan en timme efter inköpet kunde han sitta på den (se bilden) och sätta ena foten på och ta sig fram en liten bit (medan han höll i mig). Men jag menar  - det är ju bara början.
Håhå jaja, jag gnuggar mina händer av välmående och förnöjdsamhet.
Det var inte så mycket småkryp ute idag, vi hittade bara några myror och en spindel. Spindeln ville han ta med sig och ha som husdjur, men jag tycker det får räcka med sniglarna han springer runt och tar hand om utanför huset. Ja, dom flyttar på sig och rymmer och har sig, men han hittar alltid nya till sin samling.
Spindeln - inte välkommen hemma hos oss.
Sen tog vi en glass på stan, för det tyckte jag han var värd när han tryggar min framtid ekonomiskt.
På hemvägen plockade vi lite blommor, och här framgår mitt intresse för heminredning tydligt.
För det är väl trendigt med vaser med handtag på, eller?
Imorgon bär det iväg till Leksands sommarland, sounds like fun! :)

Håhå jaja

Jag frågade sonen om han hade plockat bort alla bilar från mattan så jag kunde dammsuga. Jajamen, svarade han glatt.
Och ja, det hade han ju..

Du gamla du fria

Grattis Sverige, du fina land som visade sig från sin bästa sida idag! (Sol och närmare 30 grader varmt!)
202 år av sammanhängande fred i år, låt det fortsätta så.
Idag har vi bara njutit i solen, spelat lite spel, lekt kurragömma i buskarna och sonen hittade några sniglar som vanligt. Nu blir det lite städning och när det är färdigt väntar mys framför Bolibompa.
Hoppas ni haft en fin dag allihop! :)

Äsch jag bara skojade..

Jag kommer visst åka utomlands igen. Kalifornien är ju civiliserat utan massa otäcka kryp, väl?
Har surfat runt ikväll igen och letat mer exakta opening dates för Cars land men får inga klara besked. Dom flesta tror iaf early June, medan en del tror lagom till spring break och en del säger att det alltid blir bekymmer och strul med teknik och sånt och vågar inte tro att det öppnar förrän runt jul 2012. Gaaah. Men jag har iaf pratat med sonen och förklarat läget, och vi är överens om att åka under sommaren ändå, även om Cars land inte öppnat.
Vi har ju fler saker planerade, även om det var en av höjdpunkterna för honom.
Men vi hoppas givetvis att Cars land hinner öppna! :)

Lekparkshäng

Vi spenderade ett par timmar i lekparken, och hade "depåstopp" (som sonen säger) för att dricka lite cola och äta banan ibland. Nu väntar vi bara på att riset och Tikka masalan ska sjunka ner så vi orkar med jordgubbar till efterrätt, men det känns som ett problem man kan leva med..;)

Sunshine!

Det var dax att göra fint på både mammas och pappas gravar idag. Jag är inte direkt känd för att ha gröna fingrar (det är sonen som är blomansvarig hos oss, sen två år tillbaka - minst!), men jag är inte den som är den.
Tycker det är viktigt att klä sig efter behov, så jag valde det här när jag skulle påta i jorden:
Och så här snyggt blev det, jag är rätt imponerad själv!
Tror dock att jag eventuellt skrämde en stackars tant rejält. Vid den ena graven är det ganska svårgrävt med en massa rötter. Jag hade en dålig spade och fick ta i ordentligt för att kunna få bort den gamla jorden. Varmt, svettigt och till slut hade jag typ kramp i benen och tog i för allt jag hade och hade förmodligen ett ganska galet ansiktsuttryck medan jag attackerade rötterna genom att hugga för kung och fosterland. Och DÅ passade den gamla tanten på att susa förbi mig på cykel. Hon såg aldeles förskräckt ut och tog en annan väg tillbaka. Alltså, förlåt damen om du skulle råka läsa det här. Jag skulle inte gräva upp eller ner nån eller nåt annat galet, jag var bara irriterad på rötterna, okej?
När jag var på väg hem igen såg det ut såhär - 30 grader! I love it!
Och sonen roade sig idag med...genom att plocka sniglar.."Men snäääääälla mamma, kan jag inte få ta hem dem?"
Sen blev det lite spel och jordgubbar och cola på en altan. That's it folks!

TGIF

Vaniljpannacotta med rabarber. Sa jag att jag gillar fredagsfikat? :D

Vaniljpannacotta med rabarber. Jag har sag...

mms_img22604 (MMS)

Vaniljpannacotta med rabarber. Jag har sagt att jag gillar fredagsfikat va? :-D


Kalas & tusenfoting

Idag var det dax för kalas. Fika ute i solen, så härligt! Tyvärr var jag en usel bloggare och tog inte ett enda foto.. :S
Sen tog vi en promenad, bara jag och sonen. Han på kickbike och jag till fots. Och sin vana trogen hittade han ett litet kryp att nyfiket spana in. Den här gången var det en tusenfoting som fångade hans intresse. Först ville han ta hem den och ha som sitt husdjur, men till slut nöjde han sig med att flytta den från asfalten till en närliggande buske, phew..

I väntans tider

I väntan på hemglassbilen kan man ju alltid bulla upp med lite picknick vid vägkanten. Heja solen och heja sommaren!

I väntan på hemglassbilen kan man ju allti...

mms_img63663 (MMS)

I väntan på hemglassbilen kan man ju alltid bulla upp med lite picknick vid vägkanten. Heja solen och heja sommaren!


I väntan på hemglassbilen kan man ju allti...

mms_img63663 (MMS)

I väntan på hemglassbilen kan man ju alltid bulla upp med lite picknick vid vägkanten. Heja solen och heja sommaren!


RSS 2.0