WTF?!

Hur går det till??

Candy cane inn

Har hittat hotellet vi kommer att bo på först i USA, om det finns rum lediga då. Men vi lär vara ute i god tid med den här resan :) Candy cane inn heter det, har fått bra recensioner och har egen buss som kör mellan hotellet och Disneyland. http://www.candycaneinn.net/photo-gallery.htm
Sen kommer vi förmodligen att bo på motell några nätter också, för att få ner kostnaderna lite. Men det beror lite på var vi kommer vara och när. Åhhh, ge mig 2012 nu!

Att vara en bloggare

Idag ska jag vara en typisk bloggare - jag ska ut på en powerwalk och en shoppingrunda. Dessutom åt jag en kolhydratfri frukost (te och fil), vilket många bloggare gör har jag märkt. Ska ge mig ut på väskjakt, en större väska som jag kan använda till jobbet och när vi ska på utflykt. Tycker det är svårt med väskor dock..hittar aldrig nån klockren, eller till vettigt pris. Tips, någon?
(Slänger in en bild på Venice beach, Kalifornien, igen)

Om drömmar och mardrömmar

Vaknade 5.30 inatt med ett ryck och hjärtat slog så det höll på att hoppa ur kroppen på mig. Jäkla mardröm, fy vad otäckt det var! Jag var instängd på ett sorts läger, utan mobil och allt, och blev jagad av psykiskt sjuka människor med kniv som var övertygad om att jag var ond. "Det spelar ingen roll om du flyr, vi hittar dig ändå" sa dom...Tummen ner för mardrömmar!
Roade mig med att googla "Kalifornien roadtrip" igår på youtube, hittade ett svenskt pars videodagbok från sin resa. Åh! Jag längtar inte mindre nu direkt! :) Sen hittade jag deras blogg och fick massa tips om resan. Weehoo!

Stockholm!

Ska inte hålla er på halster längre, det är Stockholm vi ska till på torsdag. Vi börjar med Junibacken, sen vet jag inte än vad vi hittar på..shopping är mitt önskemål men det kan vara svårt med en fyraåring. Äsch, lite miljöombyte och minisemester är roligt iallafall :D
(Bild från Junibacken)

Dagvill

Känns som söndag idag, och igår var det lördag för min del. Tog ett par öl på en pub igår kväll, trevligt! Och sen lite "fyllekäk" på vägen hem, och hemma var jag strax före 21. Hepp, vilket partyanimal jag är! ;)
Sov sen sött som en prinsessa i nästan 12 timmar. Så. jäkla. skönt.
Nu har vi nyss kommit hem efter att ha åkt lite pulka i skogen, och nu blir det mat och sen lördagsgodis.
Vad pysslar alla andra med såhär sista helgen i februari?
Ps. Nu ska jag boka en resa. En minresa kan man säga. Kan ni gissa vart?

Friday night out

Ikväll blir det minst en, kanske två kalla öl. Yammi!
Hade helst velat ha det såhär: 
Men det blir nog nåt sånt här: 
Men det blir nog jättebra ändå! :D

Lovely friday

Ynka två minusgrader utanför fönstret, tjoho! Det är nästan så att man känner vårkänslorna komma smygande.
Ska fortsätta med tvättandet och skicka ongen i badet, sen beger vi oss ut på äventyr.
Trevlig helg! :D

Anammar en dödssynd

Lättjan genomsyrar luften här..handlingen är avklarad, men tvättberget är sig likt. Jag SKA gå ner och kolla om det är ledigt i tvättstugan..snart..vilken timme som helst. Har bäddat ner mig med två fleecefiltar i soffan så temperaturskillnaden lockar inte direkt. I tvättstugan är sköljmedlet nästan fruset. Åh, betjänten, where are you?

Typ som Blixten..

Så snabba är vi. Not. Men idag fick jag iallafall med mig en brödrost hem från affären. Har ju bara funderat, tvekat och funderat igen i ungefär 4 år på det här köpet. Egentligen onödigt men också ganska gott med rostade mackor :) Ikväll blir det alltså rostat bröd-premiär hemma hos oss, välkomna alla som vill! :D

En Hollywoodstjärnas liv

...är nog inte så likt mitt. Idag väntar tvättberget på åtgärder, vi måste storhandla, betala räkningar och sånt. Säkert dammsuga och skura golven också.
Om jag hade varit en star over there skulle jag lämnat kiddot hos nannyn, sprungit iväg på nån shoppingrunda och avslutat dagen med massage och ansiktsbehandling på ett spa.
Fast egentligen är jag inte så avundsjuk på rika kända människor, egentligen inte alls. På riktigt. Visst, lyx och flärd i all ära men vardagslunk är inte fy skam heller.

Hembakat vs butiksköpt

Det mesta man bakar själv är godare än butiksköpt, men det finns minst ett undantag. Frödinges frysta kladdkaka som får tina en knapp halvtimme - oh my god! Godare än så blir det inte! Gärna med hallon till, mums. Har avnjutit just detta idag eftersom vi fick gäster. Smaklökarna slog volter av lycka vill jag lova.

Bokrea

Det var inte meningen att jag skulle handla så mycket, men det var "tag 5 betala för 4" bland alla reaböcker. Och så fick jag ihop 8 böcker, då säger det sig ju självt att man måste hitta 2 till, eller hur?

Den är min!

Ja, parfymen i föregående inlägg alltså.
Den som inte blir lycklig av att shoppa, har bara inte hittat rätt affärer att shoppa i - är det inte så?
Känner mig iallafall en gnutta lyckligare av att lukta gott. :P

Cravings

Jag har cravings! Efter Escadas nya sommarparfym. Must smell, must smell! Har saknat Rockin´Rio som slutade tillverkas för typ 10 år sen sjukt mycket, och den här ska tydligen påminna om den. Måste ha den, MÅSTE!


Kan man förutspå framtiden?

Syftar nu på vädret, ett amerikanskt företag har förutspått att Sverige ska ha temperaturer under det normala ända fram till juni. Jag dog en smula när jag läste det. SMHI menar dock att man inte kan förutsäga vädret så långt fram, please, låt SMHI ha rätt och att vi får en vår snart!
Kalifornien har schysst väder året om, kanske blir kvar där sen ;-)
Hade en nattgäst här inatt, själv fick jag sova på soffan. Känns sådär i ryggen idag :S Well, så länge kidsen är nöjda får man väl offra sig lite.

Och snön vräker ner igen

Tittar ut och suckar. Kan inte hjälpa det, jag kan bara inte gilla vintern! Det är kallt, bilen måste borstas från snö, rutorna ska skrapas, sen får man hålla tummarna för att den ska starta. Längtar som ett barn i väntan på julafton efter första promenaden på barmark, solens värmande strålar och fågelkvitter. Converse mot asfalt.
Ge mig vår nu, snälla!

Still looking

Vi letar fortfarande resesällskap till resan nästa år! Har några som sagt "kanske, om vi har råd" men jag vill gärna ha klara besked ;-)
Tänker flyga till Los Angeles, börja med Disneyland och sen fara vidare mot Hollywood och San Fransisco, men vi är öppna för förslag & ändringar. Kan absolut tänka mig en sväng in i Mexico också, när man ändå är så nära :)

Testar att mobilblogga:-D

Testar att mobilblogga:-D


Yes!

Eric Saade behövde bara visa sig på scenen så gick han vidare till finalen, förutsägbart men jag gillar't!
Sen Playtones, jag vet inte, men ja..det får väl bli bra det med.
Idag skiner solen igen och man kan säga att det är myggfritt (eller svinkallt). Får se vad dagen har i sitt sköte för oss, vi har god mat att bara värma i kylen och "läggan" är städad. Blir nog en sväng i friska luften och en hel del slappande :D
Trevlig söndag!

Eric Saade

Är det fler än jag som har den här låten på hjärnan då och då?

Mello

Ikväll är det dags för Melodifestivalen igen.
Jag lägger min röst på Eric Saade, men sen vete sjutton. Inte för att jag tänker ringa, men jag håller tummarna iaf ;-)
Vem röstar du på ikväll?

Tack

Tack för alla grattishälsningar i samband med mitt nya jobb! :D Har inte riktigt fattat det än (ja, jag kanske är lite trög..) men det kommer nog bli hur bra som helst!
Idag bjuds det på sol och otaliga minusgrader, och på vårt schema står städning, matlagning (en ny libanesisk rätt) och en sväng ute i friska luften.
Önskar alla en fin helg!
Drömmer mig tillbaka till semestern förra året, värmen och lata lediga dagar

Och så var det dags igen..

Samma backe som igår, fast nerför denna gången. Skulle svänga in på en väg i slutet på backen, bromsar in, börjar svänga - men bilen svänger inte...Poff, sa det, och så satt vi i snödrivan igen! I samma backe som igår, fast lite längre ner...Som tur var kunde jag backa mig därifrån, men nu har jag lärt mig att den backen är glashal. Ska köra omvägar runt den tills det är barmark. :D
Ska fira mitt nya jobb med en sån här:


Jag har fått jobb!

Ja det är sant, haha! Vad fort det gick, igår morse visste jag ingenting, och ett dygn senare har jag jobb. Happy happy happy!

thank god it's friday!

Väcktes av ett sms från en engelsman jag hade kontakt med för nästan ett år sen. Verkar som att befinner sig i Sverige nu, men jag svarade inte på sms:et. Det fanns ju en anledning till att jag slutade höra av mig.
Solen skiner och det är fredag! Det är näääästan så att det ser varmt ut när man tittar ut, men termometern skvallrar om annat. Nåja, vi ska ta ett battle i Wii nu, sen ger vi oss ut.
Trevlig fredag allihop!

Klantigheter!

Kommer körandes med bilen i en ganska lång och brant backe. Visst, det är lite halt men inte SÅ halt tänkte jag. Men där backen är som brantast tog farten slut. Däcken bara spann och jag kom inte en centimeter framåt. Okej, tänkte jag, i med backen. Men när jag bromsade slirade bilen och till slut satt jag med bilen i en snödriva. Och där satt jag, och kom varken framåt eller bakåt. Som tur var kom en joggare, två tonårstjejer och ett äldre par i bil precis efter detta, och alla hjälptes åt att putta ut min bil från snödrivan. Jag lyckades svänga runt och tog sen en annan väg istället. Usch, det känns lite pinsamt tycker jag..klantigt, fast jag skyller allt på vintern och halkan!

Anställningsintervju!

Fick ett telefonsamtal på morgonen, en kallelse till en anställningsintervju tre timmar senare! Woho! Vet inte hur det gick men får besked nästa vecka. Ni håller tummarna för mig va? :D



Lugn dag

Inte många knop gjorda hemma idag. Vill helst bara krypa ner under täcket. Ge mig sol och värme, lite hopp om livet igen tack!
Sonen har dragit igång Pettson & Findus på tv:n, och jag ska krypa upp i soffan insvept i en filt. Ett glas äppelcider får göra mig sällskap. Gonatt!

Dessa förkylningar

Känns som att varenda människa är sjuk nu. Sonen hostar och snorar, jag fryser och snorar och känner mig allmänt matt.
Men över till något roligare - igår såg jag ett klipp från Venice beach, Kalifornien på tv, såg inte så tokigt ut direkt!
Venice beach

Erkännande

Jag ska fasen gifta mig med han som uppfann badkaret! Eller nån ättling om det passar bättre. Jisses sicken underbar uppfinning! <3

Alla hjärtans och dagen efter

Alla hjärtans bjöd på oväntat kvällsbesök, trevligt! Men kanske inte så smart egentligen att dricka kaffe sent på kvällen..
Idag väntar en busstur till storstan där vi har lite ärenden att uträtta. Men först ett varmt bad, adios!

Glömde

Ja just det, jag glömde nämna en sak - vi söker resesällskap!
Det behöver inte vara hela resan, men det vore kul att träffa nån/några för att utforska Kalifornien tillsammans med. Gärna nån med körkort så att man kan turas om med körningen. Är det nån som känner nån som kan vara intresserad så hör av er! :D

Ny design

Miranda har hjälpt mig med en ny design - tack!
Det var inte det lättaste det där, med stilmallar och grejer. Ja ni som är inne i branschen förstår väl vad jag menar..
Nu är det dax för Alla hjärtans dag-fika! :P

Drömmar

Herregud, det är ju vansinne att planera en resa så långt i förväg! :P
Jag drömde om Kalifornien inatt, en väldigt diffus dröm men vi hade roligt! Det var lite som på film, vi susade fram på Highway 1 i hyrbilen, solen sken och håret fladdrade i fartvinden. Disneyland var gigantiskt med en enorm folkmassa, skrattande barn och rosa sockervadd. Vi passerade Hollywood-skylten där vi var helt ensamma (ingen sanndröm där inte) sen minns jag inte mycket mer.
Idag är det alla hjärtans dag, hur firar ni det? Är det nån som fått nån fin present? Själv har jag fått ett fint kort med hjärta på och en chokladask <3

Inspiration


Resan

Hej!
I den här bloggen får ni följa oss på vägen till målet - en roadtrip i Kalifornen nästa år. Mycket löst planerat innehåller resan Disneyland med Cars land, Los Angeles, Hollywood, Malibu, San Fransisco med Alcatraz och om jag får drömma även en avstickare till Hawaii. Tanken är att hyra en bil och ta dagen lite som den kommer.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0